Wonen in het Willemskwartier

Centrale ligging

Willemskwartier, op de locatie van de Willem II kazerne, is bereikbaar vanaf de Ringweg-Zuid.

Het sluit aan op het gebied Stappegoor. Een gebied met heel veel mogelijkheden; om te gaan sporten (van schaatsen tot de sport-BSO) en te studeren, naar de bioscoop te gaan, uit te gaan eten en de boodschappen te doen en om lekker te wonen.

Voorzieningen in de omgeving

Ontwikkelingen in Stappegoor

Willemskwartier ligt in het gebied Stappegoor. In en rond Stappegoor staat de komende jaren heel veel te gebeuren. Naast de nieuwbouw van Willemkwartier is dat bijvoorbeeld de nieuwbouw van het Koning Willem II college en de komst van nieuwe appartementen. Tot 2028 ontwikkelt Stappegoor zich tot een gebied met meer ruimte om te wonen, te bewegen en samen te ontspannen.

De gemeente Tilburg heeft in juni 2022 een filmpje gemaakt over de gehele ontwikkeling van het gebied. Wil je meer weten wat er gebeurd in het gehele gebied? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Stappegoor van de gemeente Tilburg op de website van de gemeente Tilburg.

Wonen in Tilburg: de zevende stad van Nederland

Tilburg zelf is ontstaan uit een aantal aan elkaar gegroeide dorpjes en werd groot door de textielindustrie. Het wegvallen van deze motor in de periode na de oorlog heeft verdere groei niet in de weg gestaan. Inmiddels heeft de gemeente meer dan 227.000 inwoners en is daarmee de zevende stad van Nederland. De beroemdste inwoner van de stad was Willem II. Hij bouwde een kasteel dat nu nog fier het centrum van Tilburg siert.